Ви тут:

Порошенко підписав закони про денонсацію угод з Росією щодо військових міждержавних перевезень та транзиту через Україну російських військових до Молдови

фото: Адміністрація Президента України

Президент підписав закони про денонсацію угод з Росією щодо військових міждержавних перевезень та транзиту через Україну російських військових до Молдови

Президент Петро Порошенко підписав Закони «Про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про транзит через територію України військових формувань Російської Федерації, які тимчасово знаходяться на території Республіки Молдова» та «Про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них». Закони №463-VIII та №465-VIII були ухвалені Верховною Радою 21 травня.

Документи між урядами України та Росії були підписані в місті Сочі 25 листопада 1995 року.

Угодою про транзит через територію України військових Росії, які тимчасово знаходяться на території Молдови, встановлено порядок, умови та особливості транзитного переміщення, надання дозволів та контроль з боку української сторони.

Угодою про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них врегульовано питання перевезення військових формувань, команд та членів їх сімей, які виконуються залізничним, повітряним або автомобільним транспортом з України до Росії та з Росії до України, а також з України до інших держав і назад через територію Росії та з Росії до інших країн і назад транзитом через українську територію.

Документи укладалися на 5 років з автоматичною пролонгацію, якщо жодна з сторін за 6 місяців письмово не повідомила про намір припинити його дію.

Прес-служба Президента України

Перейти до вмісту