Ви тут:

Порошенко підписав указ про посилення боротьби зі злочинністю

Президент підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про заходи щодо посилення боротьби зі злочинністю в Україні”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Для недопущення загострення криміногенної ситуації в окремих регіонах України РНБО визнав за необхідне активізувати боротьбу із злочинністю, пов’язаною в першу чергу з бандитизмом, діяльністю незаконних збройних формувань, незаконним обігом вогнепальної зброї та інших засобів ураження, бойових припасів, вибухових речовин, і посилити координацію заходів в цій сфері.

Міністерству внутрішніх справ (МВС), Службі безпеки України (СБУ), Державній прикордонній службі та Військовій службі правопорядку у Збройних силах доручено вжити додаткових заходів щодо зниження рівня злочинності в державі, а також виявлення і ліквідації каналів контрабанди, незаконного переміщення по території України вогнепальної зброї, інших засобів ураження, вибухових речовин, та припинення проявів бандитизму. Також повинні невідкладно вжити додаткових заходи щодо посилення контролю на об’єктах, де зосереджено зброю і вибухові речовини.

МВС і СБУ повинні вжити заходів, спрямованих на підвищення ефективності патрульно – постової служби, зокрема щодо підготовки її працівників з урахуванням досвіду держав – членів ЄС і США та їх відповідної екіпіровки, а також створити єдиний загальнодержавний облік стрілецької зброї та забезпечити територіальні підрозділи названого Центру автоматизованими балістичними ідентифікаційними системами.

Крім того, РНБО доручив Кабінету міністрів разом з СБУ розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо посилення можливостей та координації діяльності правоохоронних органів щодо протидії незаконним збройним формуванням, посилення боротьби з терористично-диверсійною і сепаратистською діяльністю та створення ефективних механізмів її виявлення та припинення; унормування порядку використання зброї, в тому числі для захисту від посягання на життя і здоров’я особи, його житло та власність.

Перейти до вмісту