Ви тут:

Полтавці можуть отримувати витяги та довідки з будь-якого куточка світу, не виходячи з дому

Виписку, довідку, витяг з Єдиного держреєстру підприємств тепер можна отримувати в режимі онлайн. Щоб спростити процес видачі документів й уникнути довжелезних черг, Міністерство юстиції запустило онлайн-сервіси.

Про переваги надання онлайн-послуг говорили на робочій зустрічі щодо впровадження електронних сервісів у частині реєстрації бізнесу, реформування системи надання адміністративних послуг, внесення змін до деяких Законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.

Представники влади, банків, судів, громадськість обговорили найважливіші питання реформування системи надання адмінпослуг.
 

“Без спілкування з реєстратором, через комп’ютер, зайшовши в інтернет та ввівши відповідну заявку, можна отримати будь-яку довідку, не тільки на теренах України, а й в будь-якому куточку світу. Протягом 7 днів на тиждень, 24 години на добу, з будь-якої частини світу можна отримати витяг, виписку чи довідку. Кожному такому документу присвоюється унікальний код ідентифікаційний код. Він має таку ж юридичну силу, як і паперовий Міністерство юстиції перше та єдине Міністерство, що запроваджує такі онлайн-сервіси для людей”, – зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко.

Інше важливе питання, яке обговорили на робочій зустрічі надання адмінпослуг через передачу функцій реєстрації бізнесу та речових прав на нерухомість нотаріусам, банкам, органам місцевого самоврядування.

“Повноваження щодо реєстрації бізнесу та нерухомості передадуть не лише місцевим органам влади, а й нотаріусам та акредитованим банкам. У людини буде вибір, де саме за однаковим стандартом і за однакові кошти отримати якісну послугу”, – сказала Пашко.

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та легалізації громадських формувань управління реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Наталія Бугрій доповіла про Порядок надання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та про внесення змін до деяких Законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.Зокрема зазначила, те, що на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України (http://minjust.gov.ua) можна отримати інформацію у вигляді виписки щодо юридичної особи, витягу та довідки щодо юридичної особи або фізичної особи-підприємця.
Громадськість взяла активну участь у обговоренні реформування системи надання адмінпослуг.

Перейти до вмісту