Ви тут:
Економіка Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавський техуніверситет чекає на фінансову перевірку

техуніверситет ПНТУ

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка уже пережив одну перевірку Міністерства освіти, і досить успішно.

Про це Новинам Полтавщини повідомив директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Євген Ленський.

“Комісія освітня, яка працювала в технічному університеті,  не знайшла жодних порушень. Щодо освітньої діяльності жодних претензій у них до керівництва вишу немає” – зазначив Ленський.

Проте, зараз на ПолтНТУ очікує фінансова інспекція, і лише після цього можна зробити висновки та побачити остаточну картину, – зазначив Ленський.

Його Департамент координує діяльність навчальних закладів та слідкує за подіями.

Зокрема, Ленський спростував чутки, які поширюються в мережі інтернет щодо об’єднання полтавських вишів.


Знімок екрану - 04.06.15 - 10:23:15

“Згідно з законом України про Вищу освіту, кожен виш зараз  самостійний і повинен одноосібно вирішувати питання щодо приєднання. Вже неодноразово піднімалось на міністерському рівні питання про об’єднання вузів… Але це не така проста процедура, і той ректор, що підштовхує до цього, не потягне сам” – прокоментував Ленський.

До речі, посадовець висловив свою точку зору, що нинішня ситуація в державі, співвідношення кількості вишів і студентів, спонукають до оптимізації вишів та створення більш якісного менеджменту у закладах освіти.

“Якщо проаналізувати скільки у нас вузів і населення  – питання якісного менеджменту важливе і стоїть гостро. Я би об’єднав деякі вузи, ” – додав посадовець.

Перейти до вмісту