Ви тут:

Полтавський письменник презентував збірку поезій про війну на Донбасі

Про події на фронті й довкола нього, про витоки кризи в стосунках між Україною і Росією нова збірка «Навала» українського поета полтавця Михайла Любивого, яку він презентував в ОКІА “Новини Полтавщини”. Книга вийшла друком у видавництві «Полтавський літератор».

“Зараз кожен повинен зробити свій внесок у перемогу. Для поета — це писати. Тому в мене вийшло спонтанно написати цю книжку “Навала”. Вона не велика за розміром. Хотілося, щоб люди почули мої думки, а ще хотілося, щоб вона потрапила до наших військових”, – сказав Любивий.

Книга складається з двох розділів. До збірки ввійшли вірші та поема «Предтечі однієї втечі».

Найпронизливішими є твори. «Зелені чоловічки», «Усе – від війни», «Святий обов’язок», «Зупини агресора!», «Мінні поля», «Кіборги», «Санінструктор Люба». Деякі ж звіршів письменник зачитав журналістам.

В. о директора видавництва «Полтавський літератор» Анатолій Карпенко подарував митцеві власний вірш, як відгук на його збірку.

100 примірників книжки «Навала» автор подарував українським військовим Книжки доставлять в зону АТО волонтери. У колі творчої інтелігенції Полтави видання вже назвали «першою ластівкою», бо у ньому прозвучали думки, до яких сучасна література ще не звикла. За словами товаришів Михайла Любивого, читаючи його поезії, відчуваєш, як наростає простестна нота.

Довідково: Любивий Михайло Григорович народився 21 листопада 1943 року в с. Михайликах Шишацького району Полтавської області. Закінчивши середню школу, працював механізатором у колгоспі, служив у війську. Із 1966 року – на журналістській роботі. Зокрема, тривалий час був заступником редактора Шишацької районної газети «Сільське життя», редагував районні газети в Машівці й Кобеляках, міські – в Кременчуці й Полтаві, очолював редакційні колективи обласних газет «Край» і «Полтавщина», працював кореспондентом центральних газет України, прес-секретарем голови Полтавської облдержадміністрації, керівником Полтавської групи моніторингу Адміністрації Президента України. Нині на громадських засадах редагує газету «Літературна Полтавщина». Заслужений журналіст України, володар найвищої відзнаки НСЖУ «Золота медаль української журналістики». Лауреат регіональної літературно-мистецької премії імені Володимирна Короленка. Із грудня 2011 року є головою Полтавської спілки літераторів. Учасник багатьох колективних збірок поезій, сатири та гумору. Автор книжок: поезій – «Серпневий човен» (1991), «Над бідою розлук» (1994), «Тунгуський зошит» (1996), «Купальський вогонь» (1998), «Країна див – Михайлики» (2002), «Оберіг кохання» (2003), «Присвята» (2008), «Знак легенди» (2013), «Гулкой ранью» (2013, російською мовою); сатири та гумору – «Отаким кандибобером» (2002), «Безбожники» (2010); новел і віршів – «Однієї крові» (2007); есе і віршів – «Протуберанці серця» (2009); оповідок і віршів для дітей – «Кого любить сонечко» (2001). Поетична збірка «Навала» є п’ятнадцятою окремою книгою автора.

Перейти до вмісту