Ви тут:

Полтавські медики не визнають провини щодо операції на дитячій нирці

IMG_1630

Усі матеріали резонансної справи щодо операції начебто не на тій нирці 3-річній дівчинці в Полтаві передані до правоохоронних органів та Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Про це сьогодні заявив журналістам заступник головного лікаря з медичної частини міської клінічної лікарні Полтави Степан Вернигора.

Він зазначив, що допоки не завершиться кримінальне розслідування, говорити щось конкретно неможливо.
Проте внутрішня перевірка медиків не виявила складу злочину у діях лікарів – під час оперативного втручання вони виявили кровотечу на іншій, правій нирці 3-річної пацієнтки, тому змушені були провести термінове оперативне втручання.

“Дітей точно не переплутали” – заявив Вернигора. Він запевнив, що полтавські хірурги зробили все професійно, адже у ході операції виявили небезпечну гемангіому (судинна пухлина) саме справа, яка кровоточила.

“Для консультації викликали ще й уролога з 40-річним стажем, доктора наук Леоніда Саричева. І прямо в операційній було прийнято рішення оперувати вже праву нирку” – зазначив Вернигора.

 

Протилежну думку мають полтавські правоохоронці, які вважають, що лікарі навмисно підробляють документи і історію операції маленької пацієнтки.

Зокрема, начальник УМВС в області Олег Бех заявив журналістам, що лікарі просто переплутали пацієнток і провели оперативне втручання не тій дівчинці:

 3-річна Альбінка досі є пацієнткою Полтавської міської клінічної лікарні і проходить реабілітацію після операції на нирці.

“Мала бути операція “рефлюкс лівої нирки” методом ендоскопії введення гелю. Але зробили операцію на правій нирці, шов 10 см. Що там робили, я не знаю. Нирка була здоровою – жодних скарг не було”, – розповіла мати пацієнтки, Альона Гохалтер.

Вона впевнена, що її донечку переплутали з іншою дівчинкою, яка лежала в одній палаті з її Альбіною. Знімки УЗД рідним не дали, а потім написали все в історії від руки.

У міліції відкрили кримінальне провадження за статтею “неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками“. Чи вдасться  з’ясувати хто правий в цій історії – покаже час.

Перейти до вмісту