Ви тут:

Полтавські депутати подивилися як працює дитячий оздоровчий центр «Маяк»

Сьогодні на базі обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк», який відноситься до об’єктів спільної власності територіальних громад області, відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

У засіданні, яке вів голова комісії Андрій Соколов, взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном Валерій Пархоменко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій.

Учасники виїзного засідання ознайомилися з матеріальною базою та роботою дитячого оздоровчого центру «Маяк», спілкувалися з працівниками та підопічними.

Як розповіла директор закладу Людмила Сердюк, оздоровча зміна триває 21 день. Діти забезпечуються п’яти разовим харчуванням. Повна вартість путівки на одну зміну складає 3,2 тис. грн. Зараз у центрі відпочиває 100 дітей.

Для організації гурткової роботи є в наявності облаштовані приміщення. Працює 32 гуртки за інтересами: м’якої іграшки, плетіння з лози, аплікація з соломки, розпису тканин, аплікація з паперу, вишивки, хореографічний та багато інших. Крім цього працюють 9 спортивних секцій:  волейбол, футбол, шахи, шашки, н/теніс, баскетбол, гімнастика, плавання. Працює бібліотека (більше 1700 книжок).

Втім Людмила Сердюк відмітила, що заклад потребує реконструкції та порушила питання про підтримку та розвитку ДОЦ «Маяк», який незовсім відповідає потенційним можливостям та нормативним вимогам до об’єкту оздоровлення та відпочинку дітей області. Після детального обговорення комісія рекомендувала відділу у справах сімї та молоді та Департаменту освіти і науки облдержадміністрації вивчити питання щодо перепрофілювання та реконструкції закладу.

У ході пленарної частини засідання депутати заслухали інформацію відділу у справах сімї та молоді та Департаменту освіти і науки облдержадміністрації про початок літньої оздоровчої компанії 2015 року. Зокрема, було відмічено, що літній оздоровчий період 2015 року розпочався вчасно та організовано. У цілому організованими формами відпочинку та оздоровлення планується охопити 61,9 тис. дітей (45,5% від загальної кількості дітей шкільного віку). За оперативними даними, усього на організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії планується залучити 46 млн. 761 тис. грн.

Депутати прийняли до відома дану інформацію та рекомендували профільним структурним підрозділам облдержадміністрації опрацювати питання щодо збільшення у поточному році фінансування обласної «Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки» на оздоровлення дітей, батьки яких є учасниками АТО та дітей з Луганської та Донецької областей.

З поміж іншого комісія підтримала проведення конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями та їх спілками стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї у 2015 році, заслухала та затвердила звіт директора Полтавського обласного соціального центру матері та дитини Поколоти Людмили Яківни.

Питання про хід виконання обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки та про забезпечення діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості комісія вирішила розглянути на наступному засіданні після його доопрацювання профільним управлінням.

Депутати також відвідали с. Головач Полтавського району, де ознайомились з ходом будівництва спортивного майданчику зі штучним покриттям, яке співфінансувалось з обласного бюджету у 2014 році. Депутати відмітили належний рівень виконання робіт та рекомендували управлінню з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації розробити та надати на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном пропозиції щодо виділення додаткових коштів на завершення даного спортивного майданчику та інших, будівництво яких було розпочато у 2014 році.

Перейти до вмісту