Ви тут:

Полтавські автори мають можливість місяць жити і писати у Франківську

ГО «АРТ-лабораторія «КОРАЛЛІ» та літературна агенція «Discursus» оголосили конкурс на участь в Резиденції для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен». 

Учасниками можуть стати молоді автори (від 18 до 30 років) з усіх областей України (в тому числі і Полтавської), крім Івано-Франківської.

За словами організаторів, Резиденція покликана забезпечити автору максимально комфортні умови для творчого пошуку, самопізнання та написання творів.

«Станіславський феномен» стартував з липня 2013 року. За час існування Резиденції, її учасниками стали 9 молодих письменників. Серед них – полтавець, член незалежного мистецького об’єднання «Magnum Opus» Роман Повзик. Наразі «Станіславський феномен» оголошує п’ятий набір.

Конкурс на участь в Резиденції триватиме до 20 червня. Заповнюючи заявку (https://docs.google.com/forms/d/192rUc9VqHA0YOymCz6EYIkPE3HmAjR27HewBpo2fAzA/viewform), молоді письменники мають вказати короткі біографічні відомості, основні творчі здобутки (книги, публікації тощо), мотивацію участі. Резидента визначатиме журі в складі Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Галини Петросаняк, Віталія Чупака та Василя Карп’юка.

Протягом 30 днів (з 1 по 30 липня) двоє переможців, визначених журі, мешкатимуть в Івано-Франківську в хостелі «Феномен». Резиденти стануть учасниками мистецьких експедицій в карпатські села, проведуть уїк-енд в столиці сирних коників – Брустурах, а також матимуть спільні трапези з письменниками з Івано-Франківська – Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Галиною Петросаняк та ін.

За підсумками кожного тижня учасники резиденції будуть писати есе розміром 3-5 тисяч знаків, які оперативно публікуватимуться в низці друкованих та інтернет-ресурсів. Також ці тексти увійдуть до альманаху, який буде видано за підсумками кількох заїздів. Перший альманах за підсумками 2013-2014 рр. вийшов вкінці 2014 р.

Більш детальну інформацію про «Станіславський феномен» можна дізнатися за посиланням (http://fenomen.in.ua).

Проект реалізується за підтримки Івано-Франківської міської ради.

Денис Старостін, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Перейти до вмісту