Ви тут:

National Geographic запрошує переселенців до літнього фототабору

nationalgeoВ Україні стартує проект для молодих переселенців, які захоплюються фотографуванням: в Харкові для них відкриється фототабір. Мета проекту, кажуть організатори, — не тільки допомогти молоді вдосконалити майстерність, але й відзняти реальні емоційні історії про життя людей, які були вимушені залишити домівки та розпочати нове життя.

Цей молодіжний фототабір National Geographic став можливим завдяки підтримці проекту «Українська ініціатива зміцнення громадської довіри» Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID) у партнерстві з Інститутом регіональної преси та інформації й організацією Vision Workshops (США).

Молодіжний фототабір National Geographic шукає 20 молодих хлопців та дівчат, які є внутрішньо переміщеними особами з Кримського півострову, Донецької та Луганської областей для участі у спільному шестиденному фототаборі, що відбудеться у Харкові 5-10 липня 2015 року. Захоплення кандидатів фотографією є суттєвим критерієм для відбору до участі, але важливішим є небайдуже ставлення до проблем переміщених осіб, оскільки тільки особиста емоційна залученість учасників табору до створення фото історій життя українських переселенців зможе допомогти висвітлити проблему на глобальному рівні. Потенційні учасники табору також мають підтвердити готовність бути відкритими до представлення всіх аспектів їхнього життя та власних життєвих перспектив стосовно існуючої ситуації.

Упродовж п’яти днів, з 5 по 10 липня 2015 року, на учасників табору чекає багато спілкування, навчань і вправ із практичного застосування нового досвіду. Команда National Geographic, яка складається з визнаних у цілому світі професіоналів-майстрів фотосправи, привезе необхідне обладнання й фотокамери та проводитиме навчання безпосередньо під час зйомок. Молоді люди зможуть навчитися робити якісні фото високого рівня та через зроблені фотографії розповісти власні історії широкій світовій аудиторії.

До участі у проекті запрошують хлопців та дівчат віком від 18 до 30 років:

  • переселенців з Криму, котрі мешкають у будь-якому регіоні України;

  • переселенців з Донбасу, котрі живуть у Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Вимога до учасників: не обов’язково бути фотографом, достатньо володіти фотокамерою на аматорському рівні. Але головне — володіти ситуацією та мати переконливе бажання показати історії переселенців, їхні проблеми та життя.

П’ятиденне навчання завершиться мультимедійною презентацією, яку підготують учасники проекту. Але це ще не все! Найкращі фотоісторії увійдуть до колекції, що складатиме фотовиставку. Восени цього року її зможуть побачити в своїх містах жителі багатьох міст України.

Додамо: National Geographic має великий досвід з навчання фото справі: молоді люди різних країн світу з 2003 року навчаються у фотошколах майстерності, переймаючи досвід професіоналів, яких запрошує ця відома організація. Пакистан, Велика Британія, Гаїті, США, Ірландія, Україна (Крим), Ботсвана, Барбадос, Індія: фотографії, що зроблені талановитою молоддю цих та багатьох інших країн, демонструють свіжий погляд, небайдужість, позитивне ставлення до життя, вміння показати звичайні речі та повсякденні події, що мимоволі примушують замислитися.

Аплікаційні форми можна отримати, надіславши запит за адресою irmi.ukraine@gmail.com. Заповнені аплікаційні форми прийматимуться до 25 червня 2015 за електронною адресою irmi.ukraine@gmail.com. Знання англійської мови не є обов’язковим. Заявлені учасники мають бути готовими брати участь у фототаборі особисто з 5 по 10 липня 2015 року в місті Харкові. Всі транспортні витрати, проживання та харчування учасників беруть на себе організатори проекту.

 

Перейти до вмісту