Ви тут:

Направлено до суду обвинувальний акт щодо крадія

Прокуратурою Октябрського району направлено до суду для розгляду по суті обвинувальні акти відносно 42-річного мешканця міста Полтави, який, будучи раніше судимим за вчинення корисливих злочинів, з початку 2015 року та по теперішній час у різних мікрорайонах міста Полтави шляхом пошкодження замків на вхідних дверях та стінок будівель проникав до торгівельних ларьків, гаражів, офісних приміщень та приватних автомобілів, звідки таємно викрадав різноманітне майно, та у подальшому збував його з метою власної наживи. Діями зловмисника потерпілим завдано шкоди на загальну суму понад 100 тис. грн.

Завдяки заходам, вжитим прокуратурою району спільно з Октябрським РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області, у рамках досудового розслідування доведено 36 епізодів злочинної діяльності вищевказаної особи на території Октябрського району міста.

Злочинцю пред’явлено обвинувачення у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно та поєднаному з проникненням у інше приміщення, а також у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у інше приміщення (ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Санкція ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років. На цей час крадію обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Судовий розгляд триває.

Прокурор прокуратури Октябрського

району міста Полтави Євген Лісняк

Перейти до вмісту