Ви тут:

На сесіях Полтавської облради діятиме “вільний мікрофон”

Учора на першому пленарному засіданні позачергової 29-ї сесії обласної ради, 85 депутатів своїми голосами «за» внесли доволі демократичне доповнення до Регламенту обласної ради, яке, схоже, є прецедентом для всієї України. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Відтепер, завдяки підтриманому сесією напрацюванню постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери спільно з громадськими активістами Олександром Лещенком, Олегом Підгорним, Олексієм Шаманенком й іншими, на початку кожної сесії обласної ради представники громадських об’єднань офіційно матимуть гарантовані 15 хвилин часу для виголошення звернень, заяв тощо із суспільно значущих питань, які не потребують прийняття рішень.

Шлях від відповідної ініціативи до логічного та, головне, позитивного її втілення був не простим, у силу чого голова обласної ради Петро Ворона, відразу після висвітлення позитивних результатів голосування на табло, подякував голові постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери Миколі Ганнущенку за принциповість.

Це стало справжнім спільним демократичним здобутком громадськості і депутатів.

Перейти до вмісту