Ви тут:

На Полтавщині засуджені «сидять» не по-європейськи

вяз

Прокуратура перевірила стан законності щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

За інформацією старшого прокурора відділу прокуратури області Юрія Дупака, під час перевірки, проведеної прокуратурою області, встановлено, що у Полтавській виправній колонії № 64 права та обов’язки засуджених іноземців не викладаються на інформаційних стендах офіційними мовами Організації Об’єднаних Націй, право на зустріч із консульською посадовою особою їм не роз’яснюється, повідомили в Прокуратурі Полтавської області.
Аналогічні порушення виявлені у Машівській ВК № 9 стосовно громадянина США, а також у Крюківській ВК № 29 щодо громадян Туреччини та Грузії.

Крім цього, за словами Юрія Дупака, у діяльності установ виконання покарань виявлено порушення в частині надання допомоги засудженим у трудовому та побутовому влаштуванні після звільнення тощо.
«За результатами проведених перевірок із метою усунення порушень керівникам виправних установ та управління Державної пенітенціарної служби України в області прокурорами внесено 8 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді», – зазначив прокурор.

Перейти до вмісту