Ви тут:

На Полтавщині судитимуть членів організованого угрупування, які ошукали понад 160 людей

Прокуратура Полтавської області затвердила та направила до суду для розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організованого угрупування з 5 осіб. Вони підозрюються у вчиненні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України, повідомив старший прокурор відділу прокуратури області Валентин Болгар.


За його словами, досудовим розслідуванням, проведеним слідчим управлінням УМВС України в Полтавській області, процесуальне керівництво в якому здійснювали працівники апарату прокуратури області, встановлено, що мешканці Полтави та Харкова орендували два офіси, яким вигадали назви неіснуючих підприємств. Не зареєструвавши їх у відповідних державних органах, але розмістивши рекламу в одній із полтавських газет та в мережі Інтернет, зазначені особи почали надавати інформаційні послуги щодо отримання в оренду нерухомості.


«Спілкуючись із громадянами телефоном, члени організованого угрупування представлялись агентами нерухомості неіснуючих підприємств та надавали людям недостовірну інформацію про об’єкти нерухомості, що нібито здавались в оренду. Після цього запрошували клієнтів в офіс для укладення договору інформаційного обслуговування. Коштували зазначені послуги 300 грн.»,- розповів Валентин Болгар та додав, що насправді господарем житла, якого не існувало, представлявся один із членів угрупування. Огляд квартири чи будинку через різні причини постійно переносився. Та й гроші ніхто повертати не поспішав, повідомляє прокуратура області.


Таким чином, за словами прокурора, упродовж 2013-2014 років члени угрупування шахрайським шляхом заволоділи майже 49 тис. грн., ошукавши понад 160 людей.


«В офісах організованої групи було виявлено та вилучено мобільні телефони, оргтехніку, сфальсифіковані договори та інші речові докази, що підтверджують факт вчинення вказаних кримінальних правопорушень зазначеними особами», – зазначив Валентин Болгар.

Перейти до вмісту