Ви тут:

На Полтавщині проводять триденні командно-штабні навчання

На Полтавщині розпочалися командно-штабні навчання органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області. Перше засідання штабу відбулося сьогодні у Полтавській ОДА.

“Згідно керівних документів раз на 5 років проводяться такі командно-штабні тренування з питань цивільного захисту. Ці навчання повинні були відбутися у 2014 році, але не відбулися з певних причин, тому проводимо їх зараз. За цими навчаннями передбачаються певні ввідні у разі надзвичайних ситуацій. Сьогодні ми будемо розглядати ці питання. Ось зараз мені подали сигнал про можливе погіршення погодних умов, далі буде, так званий, оперативний стрибок. Тобто, ми будемо вважати, що пройшло 2 дні, і надзвичайна ситуація відбулася. Пройшов територією області буревій, згідно вводної передбачено, що там відбулися руйнування, скільки постраждалих, і представники територіальної комісії розповідають, як вони будуть діяти на районах”, – розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

За його словами, ці навчання будуть тривати на території області 3 дні. Таким чином перевірять усю систему цивільного захисту. До навчань залучені усі, без виключення, сили і засоби області. Керівником навчання є заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Сергій Осипенко.

Перейти до вмісту