Ви тут:

Місцеві бюджети Полтавщини додатково отримали 13,2 мільйона гривень від земельних аукціонів

Землевпорядники Полтавської області з початку року спрямували до бюджетів різних рівнів 13,2 млн гривень, отриманих від продажу на відкритих аукціонах земельних ділянок та прав оренди на них.

Впродовж 2015 року на Полтавщині проведено 19 земельних аукціонів, в ході яких продано дві земельні ділянки та 88 прав оренди на землі площею 654,05 гектара. За підсумками земельних торгів ставка оренди в середньому склала 9,7 % від нормативної грошової оцінки, а по деяких лотах зросла 15,8 %, що значно перевищує встановлений законодавством мінімальний рівень. Орендна плата загалом склала 1,4 млн грн на рік. Про це повідомляють прес-службі Держгеокадастру

Аукціони пройшли і на рівні місцевих громад. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2015 році продали 16 земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності загальною площею 7,46 га на суму 11,8 млн гривень.

Продаж земельних ділянок та прав оренди на аукціонах дозволяє залучати додатковий фінансовий ресурс до місцевих бюджетів. Кошти використовуються для вирішення соціально-економічних проблем громад та реалізацію програм розвитку.

 

 

Перейти до вмісту