Ви тут:

Ленський: “Лише кращі учні повинні мати вищу освіту”

Євгеній Ленський, директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА (фото – 0532.ua)

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Євген Ленський вважає, що нинішня форма проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації  – справедлива і об’єктивна – дозволяє учням з найвищим рівнем знань отримати перепустку до закладів вищої освіти.

Про це він, зокрема,  зазначив в інтерв’ю Новинам Полтавщини.

“Треба змінювати підхід, що обов’язково всім потрібна вища освіта. А потім ця дитина з дипломом вишу торгує на базарі” – зазначив Ленський.

Він схвально відгукнувся про нинішню форму проведення ЗНО і ДПА, які демонструють незалежність і справедливість оцінювання знань учнів.

“Те, що учні демонструють гірші знання з навчальних предметів ніж раніше. Нам треба розуміти, що школа – це маленький зріз навколишнього суспільства. І соціальні паспорти наших шкіл – дуже різні” – зазначив Ленський.

За його словами, його дивують невтішні попередні результати оцінювання учнів закладів нового типу – гімназій і ліцеїв, тому він передбачає зміни найближчим часом щодо організації роботи цих закладів.

Після ретельного аналізу підсумків ЗНО, ДПА та складення цілісної картини успішності учнів Полтавщини в різних районах, його Департамент скоординує діяльність спеціалізованих закладів.

“Ці зміни не обов’язково стосуватимуться керівників цих навчальних закладів, це більше питання їх підходу до роботи” – зазначив освітянин.

Він заспокоїв учнів, що навіть якщо з першого разу вони успішно не склали підсумкову атестацію, вони це можуть зробити згодом, на наступний рік, або після закінчення навчання в ПТУ, тощо.

“Якщо є дуже велике бажання вступити до вишу, завжди можна вивчити i перездати. Хто захоче – той має шанс завжди” – відзначив Ленський.

 

Перейти до вмісту