Ви тут:

Купуєте товари через Інтернет – вимагайте чек!

Державна податкова інспекція у м. Полтаві інформує, що відповідно до законодавства суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), зобов’язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

Тобто суб’єкти господарювання при продажі товарів у мережі Інтернет повинні застосовувати РРО та видавати покупцю розрахунковий документ ( чек) встановленої форми.

Обов’язок видачі покупцям розрахункових документів (чеків) у разі придбання товарів через Інтернет обумовлює захист прав споживачів у разі отримання недоброякісного товару (послуги), створює можливість звернення до судових органів для захисту прав, сприяє зменшенню обігу контрафактних та контрабандних товарів.

Якщо ж  розрахунки за товари чи послуги, які замовляються через Інтернет проводяться шляхом перерахування коштів з розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок за допомогою платіжних карт MasterCard, Visa, тобто, розрахунки здійснюються у безготівковій формі, то РРО продавцями не застосовується.

Відділ комунікацій

Державної податкової

інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту