Ви тут:

Громадська організація з Полтави створює електронне урядування для Міністерства інфраструктури

«Інститут аналітики та адвокації» (ІАА) спільно із кількома фірмами, що роблять електронні системи зберігання та обміну даними, створять систему електронного урядування для Міністерства інфраструктури України.

Підтримку проекту надає програмна ініціатива Демократична практика Міжнародного Фонду «Відродження».

Поточна інфраструктура інформаційних систем Міністерства не дозволяє вирішувати стратегічні завдання розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, бо сучасні управлінські процеси вимагають вже зараз надавати послуги для населення в електронному вигляді. Подолати інформаційну нерівність та перебудувати взаємовідносини Міністерства з населенням та бізнесом допоможе саме система електронного урядування.

— Це приведе до корінного переосмислення ролі і структури врядування в державі, — пояснює Юрій Нестуля, виконавчий директор «Інституту аналітики та адвокації». — Громадянин опиниться в центрі керування справами, а послуги та інформація для населення будуть надаватися тоді, там і таким чином, як цього захочуть люди.

Представники громадської організації переконані, що введення електронного урядування принесе користь і громадянам України, і бізнесу, і самому Кабінету міністрів. За їхніми словами, система дозволятиме не лише отримати доступ до інформації швидше, але й брати участь у прийнятті рішень у максимально швидкий та зручний спосіб.

— Крім того, ми вважаємо, що електронне урядування дозволить тісніше і більш прозоро співпрацювати представникам бізнесу і міністерств, — зауважує Юрій Нестуля. — Це збільшить можливості українського ринку в тому числі.

Відповідно, переконані представники ІАА, зросте також і оперативність роботи Міністерства.

Перший компонент електронного врядування планують розробити до кінця року. Уже до кінця літа планують завершити усі необхідні системи та сайт, а восени — почати активно тестувати урядування.

Катя Кролевська, «Інститут аналітики та адвокації»

Перейти до вмісту