Ви тут:
PROвсе 

Голодування повністю оновлює імунну систему – вчені

ib-t.by

Американські вчені з’ясували, що при голодуванні організм позбавляється від непотрібних і пошкоджених клітин. Коли ж людина знову починає приймати їжу, його стовбурові клітини виробляють нові лейкоцити, фактично оновлюючи імунну систему.

Відмова від їжі протягом трьох діб може повністю оновити імунну систему, навіть у літніх людей.

На думку фахівців, мова йде про «значне відкриття», – повідомляє Око планети.

Багато дієтологів критикують голодування, вважаючи, що воно наносить серйозної шкоди організму, проте в процесі нових досліджень з’ясувалося, що після посту стовбурові клітини починають виробляти у великій кількості білі кров’яні клітини (лейкоцити), які активно борються з різними інфекціями.

Вчені з університету Південної Каліфорнії вважають, що їхнє відкриття може принести величезну користь, особливо людям з ослабленою імунною системою, наприклад, раковим хворим після хіміотерапії.

Літні люди також можуть скористатися методикою голодування, вона значно підвищить їх імунітет і допоможе в боротьбі зі звичайними захворюваннями.

Як кажуть експерти, голодування фактично «натискає на кнопку відновлення», змушуючи стовбурові клітини виробляти нові лейкоцити.

Голодування дає команду «Повний вперед!» стовбуровим клітинам на розмноження і відновлення всієї системи.

При цьому організм ще вивільняється від старих або пошкоджених клітин. Фактично, хворі та літні люди за допомогою циклу голодування отримають абсолютно нову імунну систему.

Вальтер Лонго, професор геронтології та біологічних наук:

 “У процесі досліджень піддослідним пропонувалося регулярно влаштовувати цикли голодування – від двох до чотирьох днів – протягом шести місяців. Дослідники виявили, що багатоденна голодовка також зменшує кількість ферменту PKA, пов’язаного зі старінням, а також гормону, відповідального за ріст ракових пухлин”.

Коли людина голодує, його організм намагається економити енергію, і для цього з нього віддаляється велика кількість невикористаних імунних клітин, в першу чергу ті, що пошкоджені. Спочатку ми помітили, що у людей, як і у тварин, при тривалому голодуванні кількість лейкоцитів у крові зменшується. Коли ж люди знову починають приймати їжу, з’являються нові білі кров’яні клітини. Звідки ж вони беруться?

Якщо це відкриття підтвердиться в клінічних випробуваннях інших груп дослідників, лікувальне голодування може стати однією з найпоширеніших процедур, що прописуються людям з ослабленою імунною системою, особливо літнім людям і хворих на рак.

Вчені попереджають, що вдаватися до цієї методики слід під наглядом дієтологів і лікарів, щоб не заподіяти шкоди організму.

Крім того, лікувальне голодування повинне тривати не більше трьох діб.

Перейти до вмісту