Ви тут:

Гадяцьке училище культури відсвяткувало 80-річний ювілей

Гадяцьке училище  культури ім. І.П.Котляревського відсвяткувало 80-річний ювілей.

Ювілей заклад має святкувати  у вересні, але вересень це не зовсім зручний для навчального закладу час. Саме зараз випускають 4-ті курси , і заклад  вирішив показати свій творчий звіт у повній красі.

 «Практично з 1-го вересня 2014-15 навчального року училище проводить низку  заходів присвячених ювілею. Це і  концерти, і заходи, де збирали кошти  на підтримку воїнів АТО, це і виставка образотворчо-прикладного мистецтва   у Полтавській Галереї Мистецтв. А ще в планах кілька чималих виступів», – сказав  директор Гадяцького училища культури ім. І.П.Котляревського, заслужений працівник культури України, Анатолій Насменчук.

Свято розпочали  урочистою ходою учнів та випускників Гадяцького училища.

Далі  вихованці презентували гостям  концертну програму. На свято завітали  представники науки і культури України, які  привітали ювілярів зі святом.

Начальник управління культури полтавської обласної державної адміністрації  Геннадій Фасій зазначив, що його шлях також перетинається з цим закладом.

«Моя частина бібліографії також проходила тут. Я радий бачити ті щасливі обличчя, які я бачив у молодості. Тільки вперед, я бажаю йти нашому училищу, студентам і випускникам»,- сказав Фасій.

Вітав ювілярів і ректор Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка,  Микола Степаненко.

«Сьогодні зібралися у великій родині ті, хто творить Україну. Короленківська родина прийшла привітати котляревців, бо ми спільні по духу: ми робимо темне  – світлим, завтрашній день – кращим. Нехай вам тепло від того і затишно буде», – сказав Степаненко.

 «Так склалося, що з 112 років діяльності музичного училища, ми більшість з них крокуємо поруч з Гадяцьким училищем культури. Мені хочеться побажати здоров’я і щастя всім вам дорогі земляки. Вже помічено, що якщо дитина росла у любові, то вона і нестиме це у світ, і ми переконані, що у такому місці це точно відбувається», – зазначив директор Полтавського музичного училища імені М.В.Лисенка  Микола Демченко:

До речі, більше сотні випускників училища мають почесні звання та заслуговують на повагу як фахівці своєї галузі.

Перейти до вмісту