Ви тут:

Діамант не є найдорожчим камінням

dWo4BRmr7fIqxsf3sOVz85So6fy1sT.img

Хто створив усе найпрекрасніше та найцінніше на нашій планеті?

Жодне творіння людських рук не зрівняється з майстерністю природи…

Висока ціна зазвичай визначається унікальною комбінацією з краси, ексклюзиву та великого попиту.

У списах сайтів  указана середня вартість каменів високої якості доступних на світовому ринку, проте слід зазначити, що деякі ціни є приблизними, оскільки особливо цінні самоцвіти часто продаються в приватному порядку, без розголошення громадськості.

Червоний алмаз став найдорожчим дорогоцінним камінням у світі. За всю історію людства знайшли всього декілька екземплярів даного мінералу і більшість з них зовсім маленької ваги – менше 0,5 карата. Колір натурального червоного алмазу гемологи називають пурпурно-червоним. Єдине родовище кольорових алмазів знаходиться в алмазному руднику Аргайл (Австралія), в якому щорічно добувають лічена кількість каменів. Самоцвіти вагою більше 0,1 карата, як правило, з’являються тільки на аукціонах, де ціна за карат складає більше одного мільйона доларів.

Koh – i – Noor

Цей діамант знаходиться в британській короні. Його вага становить 106 карат, і раніше він належав правителям Індії, дуже різним. Само собою, чим дорожче камінь, тим більше людей бажають їм володіти. І ось, змінивши ланцюг власників, діамант виявився в британській короні, серед інших коштовностей.

Варто відзначити, що вперше діамант потрапив до рук королівської сім’ї Великобританії досить давно. Тоді він важив 186 карат. Але принц Альберт розпорядився додатково огранити цей діамант, і подарував його, після ограновування, королеві Вікторії.

Millennium

Це сапфір, найбільший у світі. Його розмір приблизно дорівнює розміру футбольного м’яча. Вага його становить близько 61 тисячі карат. Вартість – 180 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що сапфір не просто так названий ” Millennium “. Справа в тому, що на його поверхні вигравірувані обличчя відомих людей, які зробили щось для людства. Бетховен, Мікеланджело, Шекспір ​​, Альберт Ейнштейн, Мартін Лютер Кінг. Всі ці люди зробили для людей дуже багато.

Варто відзначити, що за 15 років цей сапфір показувався публіці лише двічі. Один раз в 2002 році і потім – у 2004 році.

Знайдений він на Мадагаскарі в 1995 році. Спочатку він важив 90 тисяч карат, але після обробки, що логічно, став важити майже на третину менше. Команда ювелірів працювала з цим сапфіром близько двох років, і закінчила роботу тільки в 2000 році.

Dom Pedro

Ще одна коштовність, аквамарин. Виставлений у Вашингтоні, разом з іншими коштовностями, деякі з яких належали Марії – Антуанетті. Знайдений аквамарин був у Бразилії, в 1980 році. Назву отримав на честь двох перших імператорів Бразилії. Ця коштовність виставлена ​​в Національному музеї природної історії.
Форму Аквамаріну надав відомий німецький ювелір Бернд Мюнстейнер. Довжина кристала становить 35,5 сантиметра, а вага – 10363 карата. Це близько двох кілограмів якщо що.

Найбільша перлина в світі

Взагалі кажучи, це не перлина, а кристал флюориту. Йому надав форми китайський ювелір. Вперше “перлина” була показана в Китаї в 2010 році. Ціна коштовності становить трохи більше 300 мільйонів доларів. Варто відзначити, що на надання каменю кулястої форми знадобилося цілих два роки.

Graff Pink

Черговий цікавий дорогоцінний камінь – найдорожчий рожевий діамант у світі. Його вага – 24,78 карата,  коштує він цілих 45 мільйонів доларів, знайдений він був в одній з шахт, що знаходяться неподалік від Йоганнесбурга, ПАР.

Ethereal Carolina Divine Paraiba

Турмалін схожий на величезну краплю блакитної води. Його вага – 192 карата, а ціна – від 25 до 125 мільйонів доларів. На даний момент це – найбільший у світі турмалін.

Варто відзначити, що дорогоцінні камені цього виду зустрічаються надзвичайно рідко, та одразу ж розходяться по приватних колекціях. Турмалін зустрічається настільки рідко, що вважається, що співвідношення частоти знахідок такого типу каменів становить 1:100000, щодо діамантів. Тобто на 1 знайдений турмалін доводиться 10 тисяч діамантів.

478- каратний алмаз

Цей коштовний камінь був знайдений в Лесото, невеликому королівстві в Південній Африці. Він відразу ж увійшов до рейтингу 20 найбільших діамантів, коли-небудь знайдених людиною. Варто відзначити, що в шахті, де він був знайдений, перш знаходили ще два алмаза, що входять до рейтингу найбільших алмазів світу. У цій же шахті знайшли 603 і 493- каратні алмази.

Єремєєвіт – рідкісний коштовний камінь, вперше виявлений в 1883 році в південно-східній частині Забайкалля. Спочатку його приймали за аквамарін, оскільки перші знайдені кристали мали світло-блакитний колір.
За останнє сторіччя були виявлені світло-жовті і навіть безбарвні екземпляри, однак блакитні раніше залишаються найдорожчими на ринку дорогоцінних каменів. Свою назву самоцвіт отримав на честь мінеролога Павла Єремєєва. Достовірно відомо, що на даний момент існує кілька сотень гранених еремеєвітів, вартість яких в середньому становить 1500 доларів за карат.

Перейти до вмісту