Ви тут:

Безкоштовна екскурсія від «Таємничої Полтави» зібрала сотню однодумців

IMG_7986

21 вересня в рамках проекту «Таємнича Полтава» відбулася чергова безкоштовна оглядова пішохідна екскурсія містом. Цього разу участь взяли близько сотні полтавців. Вони поділилися на три підгрупи і за дві години дізналися нові цікаві факти про рідне місто. Екскурсія була ювілейною, адже рівно 21 місяць тому, 21 вересня 2013 року, проект розпочав свою діяльність.

Проект «Таємнича Полтава» – це ініціатива однієї людини, яка захотіла об’єднати однодумців щоб разом дізнаватися історію рідного міста. За час існування проекту його учасники побували в музеї футбольного клубу «Ворскла», послухали клавесин в музеї «Музична Полтава», побачили полтавську вишивку в музеї Рушника , почули про унікальні педагогічні методи в музеї Антона Макаренка,помилувалися квітами в Архімандритському саду, спостерігали за зорями у Гравіметричній обсерваторії та відвідали ще багато інших музеїв. Спеціально для проекту було розроблено ексклюзивні пішохідні тематичні маршрути містом: «Релігійна Полтава», «Архітектурна Полтава», «Художня Полтава», «Видатні жінки Полтави» та інші.

Засновниця проекту Ольга Влох пишається його учасниками:

  • Я люблю подорожувати, а от наш музей Панаса Мирного вперше відвідала аж на третьому курсі вдвох із подругою. Там платний вхідний квиток і платна екскурсія. Тому екскурсію на двох ми не замовляли – просто подивилися музей. Вже тоді я зрозуміла, що в музей краще і вигідніше іти великою компанією. Але залишалося питання – де її знайти. Ніхто ніколи не пропонував полтавцям пішохідні екскурсії рідним містом або спільні походи у музеї. А самостійно не кожен матиме змогу чи бажання іти у музей. Тому і виник проект «Таємнича Полтава» – щоб бажаючі могли зібратися разом для походу на цікаву їм екскурсію. Показово, що у листопаді минулого року для походу в музей Панаса Мирного ми зібрали 80 однодумців, які самостійно його не відвідували. Приємно, що нашу ініціативу підтримали представники облдержадміністраці, які у вересні минулого року розпочали серію екскурсій містом в рамках акції «Україна єдина. Пізнай свій рідний край». Це дало додаткові можливості змістовного дозвілля для жителів міста. Я пишаюся полтавцями, які розширюють свій світогляд, дізнаються історію рідного міста, а отже є справжніми патріотами Полтави.

У липні пройдуть абсолютно нові ексклюзивні тематичні пішохідні екскурсії містом від проекту «Таємнича Полтава».

5 липня – Тематична пішохідна екскурсія «Навчальні заклади старої Полтави 18-19 ст.»

12 липня – Тематична пішохідна екскурсія «Забуті сторінки полтавського класицизму»

19 липня – Тематична пішохідна екскурсія «Полтавська фортеця та полтавські підземелля»

2 серпня – Тематична пішохідна екскурсія «Легенди та містика старої Полтави»

9 серпня – Тематична пішохідна екскурсія «Полтава козацької доби»

Приєднатися можуть усі бажаючі. Деталі на сайті організаторів – http://ingreen.in.ua/tours/topoltava/1114

Перейти до вмісту