Ви тут:

Багато часу втрачено щодо виконання Закону про співробітництво громад – Река

DSC_0605

Андрій Река, депутат-мажоритарник від Полтавщини, був серед ініціаторів проведення парламентських комітетських слухань у Полтаві і вважає, що українці втратили час, не виконуючи прийнятий рік тому “Закон про співробітництво громад”.

Про це, зокрема, він зазначив Новинам Полтавщини.

“У нас люди не довіряють владі. А цей закон передбачає довіру, не треба щоб у кожній сільраді був комунгосп, тоді гроші витрачаються лише на зарплату директора, касира і бухгалтера” – зазначив Река.

На його думку, 10 сусідніх сільрад повинні мати один муніципальний “комунгосп” –  і ця співпраця є першим кроком до добровільного об’єднання громад.

Так само треба налагодити і ефективне екологічне управління, за прикладом європейських країн: не мати в кожному селі по сміттєзвалищу, а зробити в одному з сіл, де дозволяє територія, ще й зі сміттєпереробним підприємством.

Один для себе нічого не зробить, сільські ради – малі, села  – малі, фінанси – дуже малі, і вони не будуть значно більшими. Їх просто треба використовувати ефективніше для людей” – зазначив парламентар.

 

Перейти до вмісту