Ви тут:

400 лікарів сімейної медицини з усієї України з’їхалися до Полтави

Чотириста лікарів загальної практики – сімейної медицини з’їхалися до Полтави на IV з’їзд сімейних лікарів України. Впродовж двох днів 11 та 12 червня медики матимуть змогу ознайомитись з організацією, фінансуванням, правовими аспектами та оцінкою якості роботи лікаря загальної практики, медичними аспектаминайрозповсюдженіших захворювань у загальнолікарській практиці (СНІД, туберкульоз, онкологічні захворювання, наркоманія, цукровий діабет) та інше. Також обговорити актуальні питання реформування системи охорони здоров’я на основі Загальнодержавної програми розвитку ПМСД на засадах сімейної медицини.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський зазначив, що Полтавщина має низку позитивів у галузі первинної медичної допомоги, ці напрацювання планують втілювати в інших регіони при реформуванні медицини.

 “Сьогодні ми приїхали до Полтави тому, що Полтава має позитивний досвід, який ми плануємо узагальнити в інших областях та використати для реформування, зокрема надання первинної ланки меддопомоги на засадах сімейної медицини. У Полтаві також на високому ріні організована робота перинатальної служби. Регіон може похвалитися зниженням малюкової смертності”, – сказав Шафранський.

В.о. Президента Української асоціації сімейної медицини, професор кафедри сімейної медицини ФПО ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» Неонілла Чухрієнко наголосила, що в будь-якому реформуванні є свої переваги та недоліки. Тому варто переймати позитивний досвід, який вже напрацювали в деяких регіонах.

 

 

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, в області збільшили кількість амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги.

У рамках з’їзду оберуть Президента Української асоціації сімейної медицини.

 

 

 

Перейти до вмісту