Ви тут:

18 полтавських героїв АТО отримали посвідчення “Учасника бойових дій”

Сьогодні у Полтавській міській раді вісімнадцятьом демобілізованим військовослужбовцям, які проходили військову службу у районах проведення АТО урочисто вручили посвідчення “Учасника бойових дій”.

А чотирнадцятьох загиблих полтавців на сході нашої держави вшанували хвилиною мовчання. 

“Я дев’ять місяців знаходився у зоні проведення бойових дій. Возив боєприпаси на позиції. Зараз молоді, яка живе під мирним небом, не вистачає патріотизму. Мені хотілося б, щоб молодих хлопців не виловлювали у військкоматах, щоб вони не цуралися військової форми, бо чоловік існує для того, аби захистити доньку, матір, жінку від ворогів. Для отримання посвідчення витратив два місяці, заяву подав у квітні. ”, – розповів сержант Сергій Пономаренко.

Вручав посвідчення та вітав полтавських військових міський голова Олександр Мамай.

“Наше завдання на сьогодні — приділити якомога більше уваги хлопцям, які повертаються зі сходу. На наступній сесії ми плануємо виділити певні кошти усім 190 полтавським військовослужбовцям, можливо це буде по тисячі гривень кожному, до Дня Незалежності. У майбутньому усі хлопці повинні отримати земельні ділянки. Мені б хотілося, щоб вони були в одному масиві, і щоб за кошти міського бюджету, до них були підвели усі комунікації”, – наголосив Мамай. 

Квіти вручили і жінкам, матерям, дружинам, донькам, сестрам, які вірили, надіялися, вірно чекали та молилися за своїх чоловіків. Усіх присутніх вітали вихованці творчого центру Наталії Май.

Для тих, хто сьогодні отримав посвідчення, у міськвиконкомі працює “єдине вікно”, де усі зможуть отримати необхідні консультації.

Перейти до вмісту