Ви тут:

Змінилися ставки на нежитлову нерухомість

Державна податкова інспекція у м. Полтаві повідомляє, що 30 квітня 2015 року набуло чинності рішення Полтавської міської ради сорок дев’ятої сесії шостого скликання від 23 квітня 2015 року, яким внесено зміни до рішення Полтавської міської ради сорок сьомої сесії шостого скликання від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки і збори».

Зокрема, встановлено нульову ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів нежитлової нерухомості незалежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості, розташованих на території м. Полтави, що перебувають у власності: релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями); закладів, установ, організацій освіти, які є неприбутковими; фізкультурно-спортивних неприбуткових громадських організацій та установ; фондів, які утворені органами державної влади та органами місцевого самоврядування і утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів.

Крім того, ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, незалежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості зменшено з 1% до 0,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

Звертаємо увагу юридичних осіб, що відповідно до внесених змін необхідно провести перерахунок податку на нерухомість, шляхом подання до податкової інспекції уточнюючого розрахунку. За період з 1 січня по 29 квітня сума податку обраховується за старими ставками, починаючи з 30 квітня по 31 грудня 2015 року застосовується ставка у розмірі 6 грн.09 коп за 1 кв. метр нежитлової нерухомості.

Відділ комунікацій Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту