Ви тут:

Як у Миргороді День Європи святкували

До святкування Дня Європи навчальні заклади Миргорода готувались заздалегідь. У СШ №5 та ЗОШ №1 імені Панаса Мирного пройшли Тижні Європи раніше. Діти стали учасниками брейн-рингів, «круглих столів», заочних подорожей країнами Європи. У СШ №5 відбулось традиційне «Євробачення». Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Ще у жовтні-грудні 2014 року учні навчальних закладів міста стали учасниками ІІ Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць». До речі, старшокласники стали переможцями обласного етапу конкурсу: Васьковська Ангеліна (СШ №5) посіла І місце, а Коваленко Андрій (ЗОШ №7) – ІІІ.

А 11-16 травня в рамках святкування Дня Європи в навчальних закладах міста пройшли класні години: «Мандрівка країнами Європи», «Хай сонечко сяє всім дітям Європи!», «Знай про Європу більше», «День Європи в Україні», «Європейські національні традиції та традиції народів України», «Європейська культурна спадщина», «Україна – ЄС: за і проти», «Імідж України в Європі». Проведено шкільні конкурси малюнків «Моє бачення Європи», у бібліотеках ЗНЗ були оформлені куточки, стенди, інформаційні виставки, присвячені Дню Європи, експозиції книжок з казками європейських письменників. Учні презентували країни ЄС, знайомились з кухнями країн Європи, дізнавались про відомих європейських політиків, митців.

А 16 травня члени «Молодіжного парламенту м. Миргород» взяли участь у загальноміському тематичному масовому заході «Почувайся європейцем не тільки географічно».

Святковий тиждень минув, а наші діти продовжують впевнено крокувати до найзаповітнішої мрії – зробити свою Україну справжньою європейською цивілізованою країною.

Перейти до вмісту