Ви тут:

Як правильно зареєструвати касовий апарат

Державна податкова інспекція у м. Полтаві доводить до відома платників, що реєстратори розрахункових операцій, які фізичні особи – підприємці застосовують у своїй діяльності є фіскальним, а це означає, що вони повинні бути опломбовані, зареєстровані та підключені до системи зберігання й збору даних Державної фіскальної служби.

З цією метою необхідно виконати наступний алгоритм дій: придбати касовий апарат та укласти договір на сервісне обслуговування; підключити РРО до системи зберігання й збору даних Державної фіскальної служби; отримати в територіальному органі фіскальної служби Реєстраційне посвідчення.

Щоб зарезервувати фіскальний номер, платнику необхідно звернутися до органу ДФС за місцем податкового обліку із заявою встановленої форми, до якої додаються копії наступних документів: договір на сервісне обслуговування; паспорт на касовий апарат; накладна (договір оренди, якщо касовий апарат в оренді); документи на приміщення, у якому РРО буде застосовуватись (договір оренди, купівлі-продажу, документ на право власності тощо); книгу обліку розрахункових операцій і розрахункові квитанції. Протягом двох днів орган ДФС видає платнику довідку про резервування фіскального номеру.

Фахівець центру сервісного обслуговування на підставі довідки про резервування фіскального номеру протягом п’яти днів з моменту звернення здійснює підключення РРО до системи зберігання й збору даних Державної фіскальної служби (персоналізацію РРО). По закінченню роботи він видає Довідку про опломбування РРО та Акт введення РРО в експлуатацію.

На підставі зазначених документів територіальний орган фіскальної служби протягом 2-х днів видає платнику Реєстраційне посвідчення. Після цього можна приступати до роботи.

Відділ комунікацій Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту