Ви тут:

Відбувся регіональний круглий-стіл ” Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє “

27 травня в Полтаві, за сприяння Міжнародного центру перспективних досліджень. Аналітичного Центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» та Полтавської обласної ради відбулося засідання регіонального «круглого столу» на тему: «Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє».

Захід проведено у рамках проекту «Ініціювання Національного діалогу в Україні», що реалізується за підтримки програми соціальної трансформації МАТРА Уряду Нідерландів.

У «круглому столі» взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Юрій Варченко, представники громадських організацій та об’єднань, науковці.

У своєму Виступі Петро Ворона, зокрема наголосив, що Національний діалог потрібно проводити в межах країни, області, району, села.

– Влада у нас тривалий час мала резюме непогрішимості – все що робить влада – правильно. Вона не радилася з громадськістю і не чула її, -сказав Петро Ворона.- Сьогодні ми вчимося спільному діалогу влади і громадськості, який має бути конструктивним та етичним, без взаємних образ і звинувачень.

Голова обласної ради зазначив, що жителів Полтавщини турбують питання відновлення миру, суспільної єдності і злагоди на український землі. Саме тому, на його думку, в основі Національного діалогу повинно бути стратегічне бачення розвитку держави та регіонів на перспективу, що ґрунтується на досягненнях, які ми вже маємо: незалежності, суверенітеті, культурних традиціях та духовних цінностях. Важливу роль у цьому процесі, вважає голова обласної ради, має відіграти реформування територіальної організації влади.

На засіданні було презентовано проект «Ініціювання Національного діалогу в Україні» та результати загальноукраїнського дослідження, проведеного у його рамках, обговорено особливості регіонального сприйняття історичного контексту розвитку України як держави, конфлікту на Сході України, вироблено пропозиції від Полтавської області щодо політики національної єдності та плану заходів з її реалізації. Окрім цього, було розглянуто потенційні фактори, що можуть спричинити дестабілізацію регіону.

 

джерело: сайт Обласної ради

Перейти до вмісту