Ви тут:

В Полтаву «десантувалися» харківські поети

Ігор Зарудко
Ігор Зарудко

12 травня у креативному просторі [ЦЕХ] відбулася презентація двох книжок харківських авторів: «Якщо твій янгол Йосипівна» Ігоря Зарудка та антології «Вулична поезія».

Організатором приїзду «харківського літдесанту» заходу стало незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus».

Захід розділили на два блоки, які стосувалися роману і антології.

Спочатку Ігор Зарудко розповів про роман «Якщо твій янгол Йосипівна». Він зазначив, що це його друга прозова книга. Перша (роман «Матадор») вийшла в світ у харківському видавництві. Друга ж – у івано-франківському, щоби розширити свою аудиторію.

Обкладинка антології Вулична поезія
Обкладинка антології Вулична поезія

Харківський письменник говорив про ідею загального добра і про янголів, які поруч з нами. Між розповідями Ігор прочитав кілька уривків з роману.

Закінчивши з презентацією книги, Ігор Зарудко поспілкувався з публікою про культурний менеджмент, цільову аудиторію сучасних українських письменників, своє місце в літературі та поділився планами на майбутнє. Говорячи про сучасну ситуацію на українському книжковому ринку, він зазначає, що «якщо книгу видали, то вона вже варта уваги», адже наразі «зменшення тиражів призводить до покращення якості».

Наразі автор працює над третім романом та подумує про написання книги, присвяченій харківським «ультрас».

Олександр Ткаченко – модератор заходу
Олександр Ткаченко – модератор заходу

Поетичну частину заходу розпочала харків’янка Юлія Максимейко. Авторка розповіла про концепцію антології «Вулична поезія», пояснила мету її видання (всі кошти від продажу книгу на благодійність в той чи інший фонд, в залежності від уподобання авторів) та наголосила на необхідності допомагати тим, хто цього потребує.

Після Юлії Максимейко на сцену виходили учасники антології, харків’яни Олена Рибка і Дмитро Бовдуй. Гостей підтримали полтавці, члени незалежного мистецького об’єднання «MagnumOpus»: Анна Єгорова, Макаренко, Ірина Мисник та Роман Коржик, які прочитали як свої вірші, так і поезії відсутніх на заході авторів антології.

Читає Юлія Максимейко
Читає Юлія Максимейко

Загалом, поети говорили про свої рідні міста, важливість взаєморозуміння, війну на Сході та любов. Закінчив презентацію «Вуличної поезії» той, хто і розпочав вечір – Ігор Зарудко.

До речі, Полтава стала першим містом у всеукраїнському презентаційному турі цього харківського автора. Далі письменник відвідає Дніпропетровськ, Київ, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Рівне та Суми.

Інтерв’ю з Ігорем Зарудко буде у наступній публікації.

 

Фото: Сергій Мошенко

Денис Старостін, незалежне мистецьке об’єднання «MagnumOpus»

Перейти до вмісту