Ви тут:

Узбекистан домовлятиметься про співпрацю з потужними кременчуцькими підприємствами

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Пісоцького з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні паном Алішером Абдулаєвим. Під час якої обговорили питання налагодження та розвитку двостороннього співробітництва, питання проведення бізнес-форумів та культурно-гуманітарного обміну.

“Ми поспілкувалися з узбецькими колегами, домовилися про налагодження системності нашої співпраці. Я вислухав від Посла багато приємностей стосовно Полтавщини загалом та відвідування УМСА зокрема. Ми пообіцяли підтримувати та допомагати нашим партнерам у питаннях налагодження партнерських бізнес зв’язків із кременчуцькими підприємствами”, – сказав Пісоцький.

Також, за його словами, під час зустрічісторони обговорили питання проведення спільних виставок та форумів. 

“Свій сьогоднішній візит ми розпочали з УМСА, де навчаються наші студенти. Ми побачили належне добродушне ставлення до них,наші земляки почувають тут себе, як вдома. Хочеться відзначити надзвичайно потужну хорошу навчальну базу академії. У свою чергу, з представниками ОДА ми домовилися, що будемо спільно працювати у сфері бізнесу, залучення інвестицій і культурно-гуманітарного обміну”, – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні пан Алішер Абдулаєв.

Він наголосив, що цьогоріч посольство Узбекистануобов’язково братиме участь у Національному Сорочинському ярмарку.

“Ми домовилися, що восени будемо планувати проведення бізнес-форуму за участі Узбекистану і Полтавщини. В цілому, ми відзначили, що існуючий у регіоні товарообіг не зовсім відповідає нашому потенціалові, тому домовилися надати додатковий імпульс, щоб його збільшити. Наших бізнесменів на Полтавщині дуже цікавило б високотехнологічне обладнання для досліджень. Тому ми відвідаємо Кременчук, побуваємо на провідних підприємствах, будемо обговорювати з ними перспективу співпраці”, – розповів Посол.

Перейти до вмісту