Ви тут:

Указ Путіна свідчить про присутність російських військових в Україні, – Amnesty International

Міжнародна неурядова організація Amnesty International вважає, що указ Путіна щодо віднесення до державної таємниці даних про втрати серед військовослужбовців під час спецоперацій в мирний час прямо натякає на присутність військових Росії в Українію. Про це повідомляє  прес-служба організації.

“Цей указ є не тільки кричущим нападом на свободу вираження, він також має зловісні натяки, які активізують спекуляції відносно того, що президенту Путіну є що приховувати – зокрема, втрати, які понесла російська армія в Україні”, – заявив директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

В організації наголосили, що цей указ “з’явився на тлі тривалих звинувачень у тому, що президент Путін направив військову допомогу сепаратистам у східній Україні”.

Крім цього, цей новий указ потенційно може спричинити звинувачення багатьом журналістам за статтею “державна зрада” через висвітлення російських втрат на Донбасі.

Також сім’ї військовослужбовців російської армії, які загинули під час “спеціальних операцій” на Донбасі, не дізнаються правди про долю своїх близьких. 

Нагадаємо, у четвер на офіційному сайті правової інформації Росії опублікували указ Володимира Путіна про віднесення до державної таємниці “свідчень, що розкривають втрати Міноборони Росії, особового складу у військовий час, у мирний час у період проведення спеціальних операцій”.

Раніше таємницею у Росії вважали лише інформацію про втрати особового складу під час військових дій.

Перейти до вмісту