Ви тут:

У Зінькові радились кому керувати райдержадміністрацією

img_4033

Останні 4 місяці функції керівника Зіньківської РДА виконує Віталій Панченко. Втім, громада хоче, аби район врешті отримав офіційне керівництво. Тож, люди й зібралися, аби визначитися з кандидатурами. Приїхав  на збори і перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.

–«Дійсно є питання. У нас були кандидати, але ми вирішили приїхати до Зінькова і запитати самих жителів району, представників громадських організацій: кого ж вони бачать керівником райдержадміністрації? Бо нав’язувати свого кандидата на цю посаду ми не хочемо».
Люди охоче висловлювали свої пропозиції. Головна ж вимога у районних активістів − майбутній керівник РДА  повинен мати місцеве коріння.
Загалом під час обговорення прізвищ кандидатів на посаду керівника було двоє. Нинішній виконувач обов’язків Віталій Панченко та заступник голови РДА Ольга Авраменко. Були  й думки, аби це питання довірити депутатам районної ради. Мовляв, ми їх вибирали і їм можливо краще знати, хто справиться на цій посаді. Однак переважна більшість підтримала все-таки  Віталія Панченка. Говорять, ми добре знаємо цю людину, і хочемо, аби він був керівником району вже без приставки в.о..
Перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький сказав, що думку активу району передасть голові облдержадміністрації Валерію Головку.
«Знайти керівника велика проблема. Судячи із зібрання, бачу що більшість підтримала саме Віталія Панченка. Тож,  буду рекомендувати голові ОДА поспілкуватися з ним,  аби приймати подальші рішення».
От тільки для місцевих жителів проблема відсутності голови не єдина. Люди бояться закону про добровільне об’єднання територіальних громад. Андрій Пісоцький пояснив, що новий закон не означає, що з карти зникне Зіньківський район.
«Керівники районів, міст повинні бути ініціаторами такого добровільного об’єднання, адже усі розуміють і вже неодноразово наголошувалось, які додаткові можливості отримає об’єднана територіальна громада. Це і фінансові додаткові можливості: об’єднані територіальні громади прирівнюються і наділяються усіма правами, які мають районні центри, тобто це можливість отримання базової дотації, прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом в отриманні освітньої, медичної субвенції та субвенції на робітничі кадри. Також додатково стимулюються і капітальні видатки для об’єднаних територіальних громад», – зазначивАндрій Пісоцький.
А ще додав, аби люди більше дізналися про цей закон, то до Зінькова командирує представників «офісу реформ».

adm-pl.gov.ua

Перейти до вмісту