Ви тут:

У Полтаві стартує міжнародний проект “Зоряний шлях”

Сьогодні в Полтаві стартує ІІ Театральний проект “Зоряний шлях”. Цьогорічний фестиваль пройде у форматі міжнародного бієнале лялькових театрів та фестивалю ляльок.

Про особливості фестивалю розповіли на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” організатори та учасники проекту.

За словами начальника управління культури Полтавської обласної державної адміністрації Геннадія Фасія підготовчий етап пройшов успішно. Всі творчі колективи завітали до Полтави. Вистави проходитимуть з 19 по 23 травня, як на сцені театру ляльок, так і на сцені театру ім. Гоголя.

21 травня о 15.00 пройде соціальна безкоштовна вистава в міському Дендропарку “Дерево казок”. Всі охочі можуть подивитись цю постановку. А насамперед діти з обмеженими можливостями. Фестивальна програма складається з вистав молодих театральних митців України та зарубіжних країн, а також студентських дипломних робіт вітчизняних та іноземних театральних шкіл. Для участі у Проекті запросили молодих режисерів, акторів та драматургів. Цей проект конкурсний. У рамках реалізації Проекту планують відібрати кращі акторські, режисерські та сценографічні роботи для майбутньої співпраці з вітчизняними ляльковими театрами. Також проведуть майстер-класи з драматургії, акторської та режисерської майстерності. Лялькарі, куратори шкіл, проведуть спільні засідання щоб обмінятися фаховим досвідом”, – зазначила директор Полтавського академічного обласного театру ляльок Ірина Чернікова.

Як зазначила продюсер театру ляльок «Ільмаріне» Ірина Міхальова, Полтавський театр ляльок є одним з кращих театрів.

З Полтавою ми співпрацюємо вже 5 років. Були у вас на фестивалі в 2013 році, нам він дуже сподобався. Це високий рівень роботи”, – сказала Ірина Міхальова.

Голова Громадської ради при Полтавській ОДА, член експертної ради проекту Володимир Голуб зазначив, що фестиваль вже напрацював собі певний імідж.

“Я за фахом театрознавець, більше 20 років віддав театральній сцені. Це проект, який несе добро. Тому хотілося, щоб якомога більше людей побували на фестивалі”, – сказав Голуб.

До Полтави приїхали 14 театральних колективів з різних куточків світу:України, Грузії,  Литви, Естонії, Болгарії,  Вірменії, Ірану.

Офіційне відкриття сьогодні о 15.00.

Перейти до вмісту