Ви тут:

У Полтаві рятувальників та педагогів вчили надавати психологічну допомогу переселенцям

Уже не перший рік триває співпраця фахівців психологічної служби Головного управління ДСНС України у Полтавській області і психологів  Центру практичної психології і соціальної роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Остроградського/ Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Психологи цих галузей обмінюються практичним досвідом, набутими теоретичними знаннями в різних напрямках практичної психології: особливості роботи з дітьми в різних життєвих ситуаціях, практичні навики роботи з різними емоційними станами, профілактика емоційного вигорання фахівців.

Не виключенням став і тренінг «Підвищення психологічної пружності школярів в умовах стресу», перше заняття якого було провели учора з 18 практичними психологами та соціальними педагогами Полтавщини.  Адже і психологи Головного управління і психологи закладів освіти Полтавщини надають психологічну допомогу школярам та їх батькам зі Сходу.

Тренінг підготувала і провела практичний психолог Оксана Карась та психолог Головного управління ДСНС України у Полтавській області Юлія Фалєєва.

Метою тренінгу стало формування уявлення про психологічну травму, її вплив на організм дитини, надання знань про основні принципи роботи з травмою, психогігієну при роботі з травмою.

Під час тренінгу учасники мали можливість дізнатися про відмінність впливу травмуючих ситуацій на дорослих та дітей, про особливості роботи у групах з дітьми та з їх батьками.

Особливе пожвавлення та цікавість визвало обговорення порад щодо надання шкільним психологам інформації класним керівникам та вчителям шкіл стосовно особливостей адаптації новоприйнятих учнів з Донбасу. І тому під час роботи у малих групах учасники тренінгу мали можливість обмінятися думками, певними практичними навиками щодо особливостей цього питання і потім всі разом виробили спільний алгоритм співпраці.

Юлія Фалєєва поділилася досвідом роботи психологів Головного управління з дітками – переселенцями, з якими  проводилися зустрічі у Кобеляцькому, Котелевському, Глобинському, Гадяцькому, Козельщинському районах, містах Полтава, Кременчук, Комсомольськ протягом 2014 -2015 років.  

В наступні дні тренінгу учасники ознайомляться з практичними вправами стосовно проведення групових занять з дітьми та їх батьками та особливостей профілактики власного емоційного вигорання.

Перейти до вмісту