Ви тут:

У Полтаві показали легендарний фільм “Аеропорт”, військові поділилися враженнями від побаченого

Учора у Полтавському університеті економіки та торгівлі показали документальний фільм “Аеропорт”, присвячений героям – “кіборгам”, які 242 дні героїчно обороняли донецьке литовище. Переглянути стрічку прийшли викладачі, студенти університету, курсанти Полтавського військового коледжу та громадськість.

На показ завітали і голова Полтавської ОДА Валерій Головко та заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Микійчук.

“Разом зі студентами та викладачами університету я з радістю подивився фільм про наших героїв. Я думаю, що він не залишив нікого байдужим. Ми побачили героїзм хлопців, і я вважаю, що це зразок для нас, тих, хто живе мирним життям, того, як потрібно любити свою країну”, – наголосив Головко.

Він розповів, що фільм планують показати в усіх районах області та у навчальних закладах. До переглялів залучатимуть якомога більше молоді та громадськості.

“Дуже велика ціна для нас тієї російської агресії, яка сьогодні є на сході нашої держави. Це мільйони розвалених сімей, тисячі загиблих військовослужбовців та мирних жителів, зруйновані підприємства. Фільм “Аеропорт” про наших хлопців надзвичайно патріотичний. Вічна слава тим героям, які загинули, захищаючи нашу державу”, – сказав Микійчук.

Своїми враженнями від перегляду картини поділилися і військовослужбовці.

“Найбільше у фільмі мене вразила згуртованість колективу. Хлопці один за одного готові стояти на смерть, рятувати одне одного і мужньо захищати нашу державу. Дуже вразив вчинок тяжко пораненого командира, який не пішов з поля бою до останнього, поки минула загроза”, – сказав головний старшина Полтавського військового коледжу, старший прапорщик Геннадій Морковський.

“Вразив початок фільму, початок оборони аеропору, коли наші бійці перед боєм співали Гімн України. Коли бачиш такі картини, ще більше хочеться захищати свою країну. Хочеться робити усе для того, аби не продовжувалася ця старшна війна. Хочеться жити в мирі та спокої”, – сказала курсант Полтавського військового коледжу Катерина Озеранська.

Нагадаємо, що прем’єра показу фільму відбулася у Києві 13 травня.

Перейти до вмісту