Ви тут:

У місті пройшов відкритий фестиваль-конкурс “Полтавська битва”

Днями Полтава гостинно зустрічала юних дарувань з усієї України у рамках проведення Відкритого фестивалю-конкурсу «Полтавська битва» виконавського мистецтва гри на духовних та ударних інструментах. Конкурс заснований Управлінням культури виконавчого комітету Полтавської міської ради у 2009 році і проводиться щорічно. Нажаль, минулого року у зв’язку з суспільно-політичної ситуацією в країні конкурс не відбувся, але цьогоріч завдяки зусиллям міської влади конкурс пройшов на високому професійному рівні. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Конкурс набув широкого розголосу в музичних колах не тільки міста та області, але і в інших регіонах України (на конкурсі представлені 7 регіонів України). Кількість учасників щораз зростає і в цьому році участь у конкурсі взяли 198 осіб, і це не враховуючи концертмейстерів та викладачів.

Конкурс проводився з метою популяризації національного мистецтва, виявлення та підтримки талановитої молоді, реалізації творчого потенціалу юних обдарувань, обміну педагогічним досвідом.

Оцінювали виступ юних артистів викладачі Дніпропетровської консерваторії імені М.Глінки, Київського національного університету культури і мистецтв та Київського інституту музики імені Р.Глієра, Національної музичної академії України імені П.Чайковського, Харківського національного університету мистецтв імені І.Котляревського та відомі професійні музиканти.

У рамках фестивалю-конкурсу на Театральній площі відбувся концерт гостей фестивалю – виступ членів журі та гурту Z.Band.

Церемонія нагородження та гала-концерт переможців відбулися біля Полтавського міського Будинку культури.

Перейти до вмісту