Ви тут:

Цікаве про найстарішу Біблію

Найдавніша і найсвятіша книга християн – Біблія, була знайдена бедуїном в північній частині Ірландії в печері, що знаходилася у дуже віддаленій її частині. Таке відкриття припадало на 2005–2007 роки, однак, про настільки цінну знахідку дізналися тільки навесні 2011 року. Дивно, адже це просто неймовірна цінність для всього вченого і наукового світу, яка здатна перевернути існуючі здогади і аксіоми.

Повінь в Ірландії допомогла відкрити в тій печері, де знайшли Біблію, потаємні ніші. Саме в них і виявили сімдесят книг зі свинцю, які були скріплені між собою дротом.

На свинцевих пластинах був вибитий стародавній манускрипт. Одна пластина з таким написанням складалася з 5–15 сторінок, розмір яких можна порівняти з розміром візитної картки.

Коли провели дослідження металу, то висунули припущення дати артефакту – перше століття нашої ери. Звичайно ця знахідка і стала найдавнішою Біблією в світі.

Імовірно, створили її у 70 році н. е. перші християни, які покинули Єрусалим після того, як він упав. На думку вчених, саме ці манускрипти є Книгою одкровень, про яку згадувалося в Біблії. Це доводить те, що християнство народилось не від іудейців. Саме символічні образи свідчать про це: семисвічні світильники, які євреї просто не мали права зображати, хрести, які відносилися до римської культури.

Трохи тексту цієї Біблії все ж змогли розшифрувати. Написаний він на маловідомому івриті із застосуванням ієрогліфів. Як розповідали, в цьому тексті мова йде про Месію, Розп’яття і Вознесіння.

За матеріалами cikavo-znaty.com.

Перейти до вмісту