Ви тут:

Суд Полтави відклав засідання по Кернесу на 3 липня

DSC_00141 (8)

Київський районний суд Полтави відклав на 3 липня попереднє судове засідання за обвинуваченням міського голови  Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців у погрозах убивства, катуваннях і викраденні.

Про це сказано в Постанові суду, яку оголосив головуючий по справі суддя Андрій Антонов.

Таким чином, суддя задовольнив два заявлених клопотання адвокатів з боку обвинувачуваних:  Олександра Русіна – адвоката Кернеса та Юлії Козир – нового адвоката охоронців Віталія Блиннікова і Євгена Смицького, як разом із Кернесом проходять по справі.

Адвокати заявили, що не встигли ознайомитися зі справою обвинувачення.

Нагадаємо, раніше суддя відмовив захисту Кернеса у трьох клопотаннях про відвід прокурора.

Кернеса і двох його охоронців (Віталія Блінникова та Євгена Сміцького) підозрюють у викраденні та побитті учасників євромайдана у березні минулого року.

2 березня Кернеса повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня Вищий спеціалізований суд України прийняв рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Перейти до вмісту