Ви тут:

Щодо спрощення умов ведення бізнесу

Головне управління ДФС у Полтавській області повідомляє, що з 14.05.2015 набрав чинності Закон України від 21 квітня 2015 року
№ 344-VIII «Про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу України щодо спрощення умов ведення бізнесу» (далі – Закон № 344).

Зокрема, Законом № 344 передбачено можливість банків та інших фінансових установ відкривати рахунки платникам податків за наявності інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, отриманої банком відповідно до закону, із зазначенням даних про взяття на облік в органах ДФС як платника податків.

Змінено термін надсилання повідомлення до органів ДФС про відкриття рахунків, а саме: банки та інші фінансові установи повинні надсилати повідомлення у день відкриття рахунка.

Також Законом № 344 внесено зміни в частині направлення органами ДФС до банків та інших фінансових установ повідомлень про взяття або відмову у взятті рахунка на облік.

Так, якщо орган ДФС протягом встановленого строку (не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення від фінансової установи про відкриття рахунка) не направив повідомлення про відмову у взятті рахунка на облік, такий рахунок вважається взятим на облік в органі ДФС за мовчазною згодою – у час та дату отримання фінансовою установою повідомлення (квитанції) органу ДФС про підтвердження факту прийняття повідомлення до оброблення.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту