Ви тут:

“Не думайте, що люди не готові до декомунізації”, – Петро Ворона

Радянські пам’ятники та символи, які не становлять ніякої архітектурної цінності повинні бути демонтовані. Таку думку висловив голова Полтавської облради Петро Ворона.

“Ми вийшли на цивілізований шлях, а в цивілізованих країнах тих людей, які нищили націю, глумилися над народом, які системно знищували національно-свідомих людей не увіковічнюють. Ми повинні шанувати тих людей, які своєю працею та подвигами на фронтах дали нам можливість будувати цю країну”, – сказав Ворона.

Він зазначив, що повністю підтримує «декомунізаційні» закони.

На його думку, ці закони дадуть можливість суспільству відмовитися від тих фітешів, які ще позалишалися у назвах вулиць. І вони, ще всиляють багатьом людям віру в те, що може бути якесь повернення в минуле.

“Леніна на теренах Полтавщини не було, а скільки залишилося пам’ятників. Хто до них ходить? Чому в селі вулицю, де жив Шевченко, назвали іменем Леніна?Не думайте, що люди не готові до декомунізації ”, – сказав Ворона.

Те, що потрібно відмовлятися від радянської символіки людям треба донести через сільради та громадські слухання. Особливо активнішими в цьому питанні Ворона радить бути органам місцевого самоврядування.

Перейти до вмісту