Ви тут:

Порошенко затвердив додаткові заходи щодо забезпечення обороноздатності держави

poroshenko_petro_apu_e30cc

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 травня 2015 року “Про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України та додаткові заходи щодо забезпечення обороноздатності держави”

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

РНБО, розглянувши стан виконання своїх рішень у 2014 році та І кварталі 2015 року щодо посилення обороноздатності держави, визнала недостатньо ефективною роботу органів державної влади стосовно нейтралізації загроз національній безпеці. У зв’язку з цим Рада ухвалила додаткові заходи для виконання прийнятих рішень та забезпечення обороноздатності держави.

Зокрема, РНБО вирішила створити Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу та запропонувати Президентові затвердити положення про неї.

Рада доручила Кабінету міністрів вжити заходів щодо забезпечення додаткового фінансування на заходи з ідентифікації тіл військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, які загинули під час участі в антитерористичній операції; щодо утворення міжвідомчого координаційного центру соціально-трудової реабілітації учасників АТО. Уряд також повинен у місячний строк забезпечити координацію роботи з організації протезування та ортезування учасників АТО, збільшення розміру грошової допомоги на їхнє протезування, ортезування за кордоном, компенсації витрат, пов’язаних із післягарантійним обслуговуванням і ремонтом протезних виробів.

Кабінету міністрів доручено забезпечити безумовне виконання державного оборонного замовлення на 2015 рік, своєчасне та повне фінансування заходів з розробки та закупівлі озброєння і військової техніки, проведення робіт з ремонту і постачання військової техніки до Збройних Сил та інших військових формувань.

Крім того, Радбез доручила профільним відомствам забезпечити у двотижневий строк створення автоматизованих баз даних обліку військовослужбовців, що були поранені, контужені або отримали каліцтво під час участі в АТО, та вжити заходів щодо використання таких баз даних Військово-цивільним координаційним штабом медичної допомоги.

Також Міноборони, Генштаб Збройних Сил, МВС, Головне управління Національної гвардії, СБУ мають невідкладно вжити заходів щодо поліпшення координації та управління військами, забезпечення належного контролю за виконанням поставлених підрозділам завдань та щодо посилення військової дисципліни та правопорядку.

Крім того, РНБО доручила забезпечити представництво фахівців Державного концерну “Укроборонпром” при штабах АТО і штабах секторів антитерористичної операції з метою своєчасного вирішення питань ремонту та обслуговування озброєння і військової техніки.

Міноборони, Генштаб ЗСУ, МВС та СБУ повинні організувати у місячний строк з метою укомплектування підпорядкованих структур офіцерським складом курсову підготовку осіб з вищою освітою, призваних на військову службу під час мобілізації, з наступним присвоєнням їм первинних офіцерських військових звань, а також перепідготовку офіцерів запасу за найбільш дефіцитними спеціальностями.

Перейти до вмісту