Ви тут:

Порошенко нагородив військовослужбовців, що затримали російських диверсантів під Щастям

117331

Під час робочої поїздки до Донецької області Президент зустрівся з військовослужбовцями 92-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, які затримали російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова у бою під Щастям 16 травня.

Глава держави вручив військовим високі державні нагороди. Командир механізованої роти Юрій Бондаренко, командир розвідувального взводу розвідувальної роти Богдан Козачек та командир 92-ї окремої механізованої бригади Віктор Ніколюк були нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Заступник командира взводу – командир відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки взводу технічного забезпечення механізованого батальйону Євген Залогін, розвідник-снайпер Андрій Ольхович-Новосадюк та старший помічник гранатометника Станіслав Шляхтович були нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цієї ж нагороди було удостоєно і старшого водія взводу Вадима Пугачова, який загинув під час бою.

У штабі АТО в Краматорську Президент провів нараду з керівництвом антитерористичної операції. Глава держави відзначив професіоналізм військовослужбовців – з операцій, які проводив штаб, виросло нове українське стратегічне і тактичне мислення. Було напрацьовано стиль управління військами, вироблено почерк українських полководців, зазначив Верховний головнокомандувач.

«Знаю, що ви – не «паркетні» генерали та офіцери. Багатьом з вас довелося на передовій брати безпосередню участь в організації та веденні бойових операцій, ви заслужили повагу та шану у солдатів», – заявив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України
Перейти до вмісту