Ви тут:

Полтавцям покажуть вистави театрали 7 країн світу

У Полтавському обласному академічному  театрі ляльок стартував міжнародний ІІ Театральний проект “Зоряний шлях”.

Як зазначили організатори, його унікальність – у відзначенні творчих досягнень молодих художників, режисерів та акторів.

Відкрили фестиваль заступник голови облради Володимир Микійчук та керівник апарату Полтавської ОДА – Микола Білокінь.

Володимир Микійчук побажав усім учасникам та глядачам приємних вражень та переглядів, миру та єдності.

«Минулого разу Полтава на високому рівні провела фестиваль. Звичайно нині важко організовувати такі проекти, однак наш театр працює на високому професійному рівні. Приємно бачити сьогодні театралів з різних куточків світу. Сподіваюся, що як дорослий глядач, так і діти отримаю чимало задоволення», – сказав Микійчук.

Микола Білокінь передав вітання від голови ОДА та привітав учасників проекту.

«Нелегкі часи переживає Україна, але я сподіваюся, що цей фестиваль пройде під символом миру», – сказав Білокінь.

Презентували себе на сцені театру театрали з семи країн: України, Грузії,  Литви, Естонії, Болгарії,  Вірменії та Ірану.

«До нас завітали найкращі колективи різних країн світу. Родзинкою цьогорічного фестивалю є європейський напрямок. Це не просто фестиваль, а обмін досвідом, проведення майстер-класів та інше», – сказав головний художник театру Віктор Козуб.

Основна мета Театрального проекту «Зоряний шлях» — підтримка талановитої молоді. На Проекті будуть представлені театральні постановки як для маленького, так і для дорослого глядача. Міжнародні представники журі, по завершенню проекту, визначать кращих режисерів, акторів, кращу драматургію та стенографію театральних постановок серед учасників «Зоряного шляху».

Відкрили фестиваль вертепною виставою полтавські лялькарі. О 20:00 покажуть неореалістичну драму “Жага” театрали з Естонії.

Детальніше з програмою фестивалю можна познайомитися тут.

 

Перейти до вмісту