Ви тут:

Полтавські рухівці подарували бібліотеці книги В’ячеслава Чорновола

Полтавські рухівці подарували обласній бібліотеці ім. І.Котляревського 10 книжок видатного державного та громадського діяча, борця за незалежність України, депутата України першого, другого та третього скликань, одного із лідерів українського правозахисного руху, журналіста, багаторічного лідера та голову Народного Руху України, Героя України, В’ячеслава Чорновола. Це твори в 10 томах “В’ячеслав Чорновіл”.

Як зазначив голова Полтавської обласної ради, колишній рухівець, Петро Ворона, такі постаті як В’ячеслава Чорновіл для нас є тим маяком ,що допомагає нам рухатися вперед.

Коли рухівці дізналися, що в бібліотеці є лише 7 томів, то вирішили виправити помилку.

Вони викупили в одного з найближчих друзів Чорновола, книги та саме в День пам’яті жертв політичних репресій подарували їх бібліотеці.

“Сьогодні ми,  не повинні повторювати тих помилок, які робилися раніше в боротьбі за українську державність. В’ячеслава Максимовича з нами немає, але його твори повинні читатися. Саме в них є унікально актуальні думки для сьогодення”, – сказав Ворона.

Для голови Полтавського обласного об’єднання ТОВ “Просвіта” Миколи Кульчинського, який починав свою діяльність в русі саме з Чороволом, останній був духовим політичним батьком.

“Для мене він був як духовний політичний батько. У Чоровола був один метод роботи — це переконання. Для мене спілкування з ним — це була душевна розкіш”, – сказав Кульчинський.

Директор бібліотеки Тетяна Зеленська зазначила, що книги Чорновола не просто стоять на полицях, а користуються популярністю в читачів. Якщо раніше  їх можна було переглянути в читальній залі, то тепер даватимуть додому.

Також Петро Ворона передав книгу заслуженого діяча мистецтв України, народного артиста України, голови Національної спілки театральних діячів України Леся Танюка з його автографом.

Перейти до вмісту