Ви тут:

Податківці викрили черговий підпільний цех по виробництву фальсифікованої горілки

Фото0008

Однією із важливих складових діяльності податкової міліції є протистояння злочинним особам та угрупованням, які займаються незаконним переміщенням та реалізацією товарів і продукції, в тому числі підакцизної. Підрозділи податкової міліції контролюють споживчий ринок, намагаючись виявляти всі випадки виготовлення фальсифікату, який загрожує життю та здоров‘ю споживачів такої продукції.

Всього протягом року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення двох кримінальних правопорушень, які передбачають кримінальну відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Так, в січні 2015 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області за матеріалами оперативного управління Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом здійснення у 2015 році групою осіб на території Лохвицького району Полтавської області незаконного придбання спирту з метою збуту, зберігання та реалізації алкогольних напоїв, виготовлених з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров’я людей.

В ході розслідування кримінального провадження було встановлено, що громадяни займалися незаконним виготовленням фальсифікованих горілчаних виробів шляхом змішування спирту з водою, розливом виготовленої суміші по пляшкам та її подальшої незаконної реалізації на території Полтавської області.

У травні місяці поточного року працівниками оперативного управління ДПІ у м.Полтаві разом із співробітниками ГУ ДФС у Полтавській області за ухвалами слідчого судді проведено обшуки за місцем реєстрації та проживання підпільних фальсифікаторів, де здійснювалося незаконне виготовлення, зберігання та подальший збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв і спирту, а також гаражних приміщень, які використовувалися з цією ж метою. Крім того, було проведено обшуки транспортних засобів зазначених осіб.

В результаті перевірки було описано та вилучено речові докази, що свідчать про протиправну діяльності цих громадян, а саме:

– 4228,7 л рідини із запахом спирту (422,9 дал.) на орієнтовну суму 465,2 тис. грн. та 52,6 л (5,3 дал.) незаконно-виготовлених алкогольних напоїв на орієнтовну суму 4,2 тис. грн. Також вилучено грошові кошти, отримані від проведення незаконної діяльності в сумі 66,3 тис. грн.

Всього вилучено товарів підакцизної групи в кількості 4281,3 л (428,2 дал.) на суму 469,4 тис. грн.

На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи. Досудове розслідування кримінального правопорушення здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області.

Відділ комунікацій Державної податкової інспекції у м. Полтаві

 

Перейти до вмісту