Ви тут:

На Полтавщині рятувальники спільно з лісівниками та Полтавською дирекцією залізничних перевезень провели практичні навчання

22 травня на території Новосанжарського району відбулися практичні навчання по застосуванню сил і засобів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області за участю працівників Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства та Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці під час лісових пожеж та пожеж в екосистемах.

Згідно тактичного задуму,  у результаті необережного поводження з вогнем невідомої особи, в лісовому масиві відбулося загорання підстилки з подальшим розповсюдження вогню загальною площею близько 10 га. Інформація про подію надійшла через диспетчера чергової зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС області. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено наявні сили і засоби ланок територіальної підсистеми цивільного захисту Полтавської області. В районі події рятувальниками розгортається штаб з ліквідації. Для нарощування сил та засобів залучено додаткові підрозділи ДСНС, Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці.

Основні зусилля залучених сил зосереджено на гасіння пожежі. Завдяки спільним злагодженим діям умовну лісову пожежу вдалося оперативно ліквідувати.

 

Загалом, у навчаннях були задіяні 38 чоловік особового складу ГУ ДСНС України у Полтавській області та 7 спеціальних та пожежних автомобілів.

 

Під час навчань було відпрацьовано розгортання сил та засобів Полтавського обласного гарнізону цивільного захисту, підрозділів Новосанжарського лісництва та Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці, також організацію роботи оперативного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, організацію та проведення гасіння низової та верхової пожежі в лісовому масиві, питання з організації взаємодії пожежних підрозділів ГУ ДСНС України у Полтавській області з Полтавським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Полтавською дирекцією залізничних перевезень.

 

ГУ ДСНС України у Полтавській області

Перейти до вмісту