Ви тут:

На Полтавщині “припинили сімейний бізнес” з виробництва фальсифікованої горілки

DSC06813

Оперативними працівниками ДФС Полтавщини припинений сімейний «бізнес» з виробництва фальсифікованої горілки

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Віталій Летучий оперативними працівниками ГУ ДФС у Полтавській області в ході комплексних заходів під умовною назвою “Акциз-2015”, направлених на протидію тіньовому розповсюдженні підакцизних товарів, недопущення виготовлення та реалізації не облікованої підакцизної продукції без сплати акцизного податку припинено незаконне виробництво алкогольних напоїв, організованого “сімейним підрядом” батьком та сином – мешканцями м. Кременчука.

Проведеними слідчо-оперативними заходами встановлено що вказані особи на території приватного домоволодіння в антисанітарійних умовах здійснювали незаконне виробництво лікеро-горілчаних напоїв шляхом змішування спирту з водою та збували їх на території м. Кременчука і населених пунктів Кіровоградської області. Для зберігання сировини (спирту) за готівкові кошти орендувалися гаражні приміщення, які постійно змінювалися з метою уникнення від кримінальної відповідальності.

Під час проведення санкціонованих судом обшуків на території зазначеного домоволодіння та гаражних приміщень з незаконного обігу вилучено 1 тисяча  300 літрів водно-спиртової суміші, 90 літрів спирту, порожня тара для зберігання алкогольних напоїв, лійки, шланги, спиртометри зі стійким запахом спирту, які використовувалися для незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів. Загальна орієнтовна вартість вилучених ТМЦ становить 121 тис. грн.

За даним фактом слідчим управлінням фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Відібрано зразки вилученої продукції, які направлені для проведення експертного дослідження.

У разі встановлення, що вказані алкогольні напої становлять загрозу для життя та здоров’я людей «бутлегерам» загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту