Ви тут:

Мінсоцполітики спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену окремими ЗМІ

hhOjwhXL4AI

22 травня, під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України Міністр соціальної політики України Павло Розенко у черговий раз поінформував суспільство і депутатський корпус про основні положення пенсійної реформи, розробленої Кабінетом Міністрів України.

Зокрема, Міністр вкотре нагадав про надзавдання пропонованих змін: забезпечити стабільне і суттєве підвищення життєвого рівня громадян нашої держави, відкрити перед українцями можливість власними зусиллями гарантувати собі гідне пенсійне майбутнє.

Водночас наголошувалося, що реформа жодним чином не призведе до погіршення становища нинішніх пенсіонерів. Більше того – стабілізація фінансового стану Пенсійного фонду України у короткотерміновій перспективі дасть змогу підвищити явно недостатній розмір пенсійних виплат, що їх переважна більшість громадян отримують сьогодні.

Саме про це говорив з трибуни парламенту Міністр П. Розенко.

Однак, окремі засоби масової інформації поширили недостовірну інформацію про те, що очільник Мінсоцполітики начебто заявив про неможливість підвищення пенсій у найближчі півтора роки із провокаційним заголовком: “В Україні найближчі півтора року не буде підвищення пенсій».

Наголошуємо: ці повідомлення абсолютно не відповідають дійсності. Підтвердженням цьому є відсутність прямих цитат Міністра із зазначенням цих слів у такого кшталту «новинах». Повідомлення сфальсифіковано виключно на основі припущень і вільної інтерпретації слів Міністра.

З огляду на викладене, нагадуємо, що під час виступу у парламенті Павло Розенко дослівно зазначив: «Так, ми можемо проводити якісь мізерні індексації, так, ми можемо міняти трішки, підвищувати прожитковий мінімум, але якісного прориву в пенсійному забезпеченні наших громадян при нинішній солідарній системі держава забезпечити не може».

Коментуючи можливість підвищення зарплат і пенсій в Україні, Міністр соціальної політики зазначив, що Уряд запланував підвищення мінімальних соціальних стандартів і прожиткового мінімуму з 1 грудня 2015 року.

«Підвищення прожиткового мінімуму на 13% з 1 грудня, що призведе до зростання зарплат і пенсій в Україні, зафіксоване у Державному бюджеті України і буде виконане. Більше того, зараз Уряд шукає додаткові ресурси щоби вирішити раніше питання з підвищенням соціальних стандартів раніше», – наголосив він.

На переконання Міністра, весь додатковий ресурс, який буде давати економіка країни, має піти насамперед на посилення соціального захисту українців та зміцнення обороноздатності країни, яка і далі перебуває у стані війни.

Водночас Міністр підкреслив, що вести мову про суттєве зростання якості і рівня життя наших співгромадян можна лише за умови проведення економічних реформ в Україні. «Тому звертаюсь ще раз до ВР, і в першу чергу до коаліції: ухвалити на найближчому сесійному тижні урядові законопроекти щодо пенсійної реформи. Саме цими законопроектами Уряд запропонував скасувати систему спецпенсій та запровадити накопичувальну систему», – наголосив Павло Розенко.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

Перейти до вмісту