Ви тут:

Мінагрополітики: Виробництво біоетанолу дозволено усім підприємствам

Інформація щодо заборони виробництва біоетанолу на державних спиртових заводах, яка з’явилась у ЗМІ з посиланням на  постанову КМУ №319 є некоректною. Відповідна постанова надає можливість виробляти біоетанол будь-яким підприємствам.

 Згідно з постановою №319 та законом № 1638-VII виробництво біоетанолу може здійснюватися не тільки спиртовими заводами, а будь-якими підприємствами, які отримали ліцензію на виробництво біоетанолу. Це суттєво спрощує дозвільну систему здійснення господарської діяльності у сфері виробництва біоетанолу.

«Дозвіл на виробництво біоетанолу усім підприємствам ліквідує державну монополію. Це крок з дерегуляції, який стимулює розвиток ринку альтернативних видів топлива в Україні» – зазначив Дмитро Шульмейстер, директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України.

 

Довідково:

Законом України від 12.08.2014 № 1638-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм» за ініціативи Мінагрополітики, виключено положення Податкового кодексу України щодо затвердження Кабінетом Міністрів України переліку виробників біоетанолу.

Кабінетом Міністрів України схвалено постанову Кабінету Міністрів України від 20 травня 2015 року № 319 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2007 р. № 1375», якою виключено перелік спиртових заводів, що мають право на виробництво біоетанолу.

Таким чином, перелік розширюється до будь-якої кількості підприємств, єдина умова — наявність ліцензії.

Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Перейти до вмісту